Technieken
Zonnepanelen

Investeringspremie voor zonnepanelen

Voluit de ‘investeringspremie van de netbeheerder voor zonnepanelen vanaf 2021’ is een eenmalige premie van Fluvius voor wie tussen 1 januari 2021 en 31 december 2024 nieuwe zonnepanelen in dienst neemt.

Die premie kwam er omdat na 31 december 2020 nieuwe eigenaars van zonnepanelen geen aanspraak meer kunnen maken op de terugdraaiende teller (niet voor het luik distributienettarieven en niet voor het luik elektriciteitsprijs).

 

Voor welke werken?

Deze premie is er voor kleine installaties van fotovoltaïsche zonnepanelen met een omvormervermogen van maximaal 10 kVa. De zonnepanelen moeten door een installateur met een certificaat van bekwaamheid (RESCert) op het dak van een gebouw worden geplaatst. De zonnepanelen mogen gedurende een periode van minstens 15 jaar na indienstname niet worden verplaatst naar een ander perceel. De zonnepanelen mogen niet worden uitgebreid met een installatie die geniet van de regeling van de ‘terugdraaiende teller’, tenzij de betrokken netgebruiker onherroepelijk afstand heeft gedaan van dit recht.

Interesse in zonnepanelen?

Vergelijk prijzen zonder aankoopverplichting en maak op die manier een doordachte keuze!