Ramen & deuren
Ramen

Lichtkoepels

Licht- of dakkoepels worden vaak geïnstalleerd in woningen met platte daken om zo meer lichtinval te krijgen. Niet enkel krijg je zo meer licht en comfort, je ruimte zal ook groter lijken. Naast de verschillende materialen waaruit je kan kiezen, zal je ook de vorm van je lichtkoepel zelf kunnen bepalen. Je kan kiezen uit een ronde, vlakke, vierkante, rechthoekige of piramidevormige koepel. Let ook op de dikte van je koepelschaal en wanddikte: hoe meer schalen, hoe hoger de isolatiewaarde zal zijn en hoe dikker de wand, hoe beer de isolatie.

lichtkoepel op dak

Materialen

Polycarbonaat

Sterker dan een polycarbonaat koepel wordt het niet, het is vrijwel onbreekbaar en 200 tot 250 keer sterker dan glas. Als je een inbraakveilige koepel wenst, is dit jouw beste optie. In vergelijking met acrylaat zal je hier wel voor betalen. Je kan kiezen tussen een transparante of opale uitvoering. De gemiddelde prijs van een standaard koepel uit polycarbonaat is 850 euro per vierkante meter.

Acrylaat

Acrylaat, ook wel plexiglas genoemd, is nog steeds sterker dan glas maar minder sterk dan polycarbonaat. Ook deze koepels zijn verkrijgbaar in zowel transparante als ovale uitvoering. Hier betaal je iets minder dan voor polycarbonaat, namelijk gemiddeld 800 euro per vierkante meter.

Glas

Een glazen dakkoepel is de minst sterke van de drie maar toch de duurste. De kostprijs is vooral te wijten aan de elegante look die een glazen lichtkoepel met zich meebrengt. Qua thermische isolatie zit je goed met glas. Het prijskaartje voor een standaard model varieert rond de 1000 euro per vierkante meter.

Extra opties

Als je dit wenst, kan je ook nog wat extra opties toevoegen aan je lichtkoepel. Veel dakkoepels zullen al redelijk goed beveiligd zijn tegen inbrekers, maar je kan altijd uitkijken voor een koepel te gaan met extra beveiliging. Door ramen komt veel zonlicht en dus veel warmte binnen. Dit is niet altijd even aangenaam. Hier kan speciale zonwering van pas komen. Hieraan gekoppeld kan ook ventilatie interessant zijn. Voor extra comfort kan je kiezen voor bediening op afstand. Je kiest gemakkelijk wanneer je koepel opengaat en je je woning ventileert.