Ik bouw
Aankoop bouwgrond

Bouwgrond kiezen

De zoektocht naar en keuze van een bouwgrond is er één die niet niet licht mag worden opgevat. Vooraleer je zo’n belangrijke keuze maakt, is het dan ook belangrijk om te overwegen wat de voor- en nadelen zijn van de gronden die je hebt gevonden of bezocht. De prijs is natuurlijk de meest doorslaggevende factor, maar een lage prijs betekent meestal dat er zaken zijn waar je misschien niet aan gedacht hebt. We geven je alvast een aantal factoren mee waar je zeker rekening moet mee houden.

Niemand kan ontkennen dat de locatie van een bouwgrond hoogstwaarschijnlijk de (op één na) belangrijkste factor is bij het kiezen ervan. Of je nu woont in een dorpskern dicht bij slagers en bakkers, in een woonwijk tussen alle luxe of op het platteland in alle rust, alles heeft zijn prijs.

Hou daarnaast zeker het woon-werkverkeer in je achterhoofd. Zijn er uitvalswegen in de omgeving of is er tenminste een goede bereikbaarheid met het openbare vervoer, want er uren over doen om op het werk te geraken steekt snel tegen. Dan hebben we het nog niet gehad over je kinderen en hun (en jouw) dagelijkse tocht naar de schoolbanken.

De zon maakt gelukkig en dus zal de oriëntatie van je woning en dus je bouwgrond een rol spelen. Als je veel licht en warmte wilt, is het aangewezen dat die zuidelijk gericht zijn. Wanneer er sprake is van een andere oriëntatie kan je wel nog steeds aan de slag met je architect en andere partners om dit op een andere, creatieve manier op te lossen.